Over Digipattern

Digipattern is begin 2005 opgericht door Mieneke Roose- van Noordenne. Op dit moment zijn Ans de Keijzer en Patricia Verpoorten samen met Mieneke werkzaam bij Digipattern.

Mieneke is afgestudeerd in 1991 aan de MTS Mode en Kleding in Utrecht. Daarna heeft ze tot eind 2004 gewerkt bij de Tilburgse Kleding Industrie. Op de cad/ cam afdeling heeft ze veel ervaring opgedaan met het productie klaar maken van dames- en herenkleding patronen, met veel verschillende gradatie sets en maatwerk.

Digipattern werkt vanaf het begin met Optitex cad software. Dit tot grote tevredenheid. De software is erg gebruikers vriendelijk, gemakkelijk te leren, en heeft veel handige tools om het proces van patronen maken te versnellen. Bovendien heeft Optitex een hele goede 3D module, waardoor de patronen tot leven komen. Eerst in 3D het kledingstuk bekijken, heeft veel voordelen. De pasvorm kan worden beoordeeld, en op veel punten worden gecheckt. Ook kunnen de verschillende kleur en stof opties bekeken worden met de klant. Dit allemaal voordat de schaar in de stof gaat, dus op deze manier is er veel geld en tijd te besparen. Digipattern geeft cursussen op maat voor het gebruik van Optitex software.

Optitex en C-design dealer

Sinds 2011 werkt Digipattern ook met C-design software voor het maken van technische tekeningen en specs.

Sinds 2008 is Digipattern de dealer van Optitex en sinds 2011 dealer van C-design. Wilt u meer weten over deze software pakketten, neem dan meteen contact met ons op. Wij vertellen u er graag meer over, en geven demo’s op locatie, op ons kantoor en online.